Home Menukaart
Menukaart PDF Afdrukken E-mail

Wokinstructies

Voorwoord

 

Wokken is een geheel nieuw fenomeen geworden in Nederland. Zelf het gerecht samenstellen en het direct door de koks later klaarmaken. En u kunt zoveel mogelijk variaties maken als u zelf wilt. Wij geven u de gelegenheid om al onze speciale sauzen uit te proberen. En vergeet natuurlijk niet dat we naast het wokken een uitgebreide wokbuffet hebben. Deze bestaat uit: diverse soorten soep en een breed scala aan speciaal geselecteerde gerechten uit een warm en koud buffet. Om u meer mogelijkheden te geven hebben wij ook een Teppan Yaki grillplaat waar u uw gerechten helemaal Japans maakt.

 

Voorgerecht

Aan het begin van de tafel vindt u onze soepafdeling. U heeft de keuze uit verschillende soorten soepen die u zelf kunt halen.
In onze koud buffet en warm buffet kunt u nog uit verschillende soorten voorgerechten kiezen.
Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten rauwkostsalades. Sushi en andere lekkernijen uit het verre oosten.

 

Wokken

Op onze wokafdeling aan de buffettafel vindt u allerlei soorten rauw vlees, vis en groenten.
Houdt hierbij op uw bord de groenten gescheiden van het vlees en/of vis.
Na het samenstellen kunt u uw bord afgeven bij een van onze chef-koks.
En vervolgens maakt u een keuze uit een van onze sauzen (voor totaal overzicht sauzen zie onderaan).
De kok zal, waar u bij staat, uw creatie roerbakken in de wok.

 

Teppan Yaki

Aan de Teppan Yaki tafel kunt u de rauwe ingrediënten vinden om op de Japanse plaat te laten grillen.

 

Warm Buffet

Aan het warm buffet kunt u uw wok- en Teppan Yaki gerechten aanvullen met nasi, bami of witte rijst.
Het warm buffet bestaat uit gerechten die vooraf zijn klaargemaakt. Is het te druk bij de wokafdeling en/of de Teppan Yaki tafel, dan kunt u eerst iets van het warme buffet nemen om de drukke periode te ontlopen.

 

Koud Buffet

Uit het koud buffet kunt u keuze maken uit verschillende soorten rauwkostsalades en koude oosterse gerechten. Dessert
Hier vindt u diverse soorten ijs die u zelf mag opscheppen. Aan de andere kant van de tafel vindt u verschillende soorten vruchten en nagerechten.

 

Tips van de chef-kok

  • Fruit combineren met groent, vis of vlees. Gebruik hiervoor zoete sauzen zoals King do. De resultaten zijn verbluffend.
  • Het lekkerste gerecht krijgt u als u een of hooguit twee soorten vlees of vis kiest per gerecht.
    Zo proeft u de ware smaak van de ingrediënten.

    Sauzen

    U kunt kiezen uit de verschillende sauzen. De sauzen zijn onderverdeeld in:

    1. Niet pikant
    2. Licht pikant
    3. Medium pikant
    4. Zeer pikant


    1. Japanse saus
    Japanse kruiden met zoete sojasaus, sake en gember.

    1. King Do saus
    Zoetzure saus.

    2. Tausi saus
    Speciale saus uit Hong Kong, gemaakt op basis van zwarte bonen en knoflook.

    2. Ma Po saus
    Overheerlijke rode saus gemaakt van Aziatische vruchten, knoflook en speciale kruiden.

    2. Knoflook saus
    Licht pikante saus met hoofdingrediënt knoflook.

    3. Thaise kerriesaus
    Hete kerriesaus met kokossmaak.

    3. Sichuan saus
    Pikante saus uit de provincie Sichuan. Gemaakt van rode pepers, Knoflook en Sichuankruiden.

    4. Kung Po saus
    Zeerpittige Chinese saus gemaakt van rode pepers en speciale kruiden.

  •